Worstenbroodjes Maken volgens Recept van Backerij Maas

In dit filmpje leert m’n vader me echte Brabantse worstebroodjes te bakken volgens het prijswinnende recept van Backerij Maas, uit de Verwersstraat in ‘s-Hertogenbosch

Brabants Worstenbroodje recept (30-35 worstenbroodjes):

Deeg:
750 gram patent bloem
40 – 50 gram verse bakkersgist
400 ml melk (warm, 23 graden)
20 gram zout
10 gram suiker (niet genoemd in het filmpje)
50 gram roomboter of margarine

Gehakt:
1 kilo half-om-half gehakt (Slagerij Manders, in Sligro Den Bosch)
5-10 gram zwarte peper
20 gram gehaktkruiden met zout (Verstegen)
25 gram paneermeel


Van links naar rechts: M’n Oom, m’n Tante, m’n Pa

Hoewel niet de originele Backerij Maas kruidenmix wordt gebruikt in dit filmpje, komt de smaak toch aardig in de buurt.

Smakelijk!

Gefilmd op: 14 December 2011
Bakker: Jacques van de Vall
Gefilmd door: Jelrik van de Vall

9 gedachten over “Worstenbroodjes Maken volgens Recept van Backerij Maas”

  1. super recept….de enige echte Brabantse worstenbroodjes en ze lukken altijd. Ik maak dit recept nu 2 jaar en ben elke keer blij dat ik het op het web gevonden heb. Zonder worstenbrood kan het geen Kerstmis zijn! Dus ook op Madeira….worstenbroodjes….. YESSSS!!! Het rolstokje heb ik gekocht in de lokale bouwmarkt, gewoon een rond houten latje op een aardige maat afgezaagd en de rest opgestookt LOL
    (posted on youtube)

  2. Ze staan ook bij mij op de lijst om binnenkort te maken. Heb ze veel gegeten bij logeerpartijen in de bakkerij….lang geleden….

    1. We hebben in het begin van het jaar nog gemaakt Jacques.
      Altij leuk om terug te denken aan de leuke tijd dat ik in de bakkerij heb gewerkt.
      Vele worstenbroodjes mogen maken met die fantastische machine van jullie

  3. Lekker recept en duidelijk, zeker met het filmpje op de achtergrond!
    Toch heb ik een vraag: Als ik deze worstenbroodjes na het bakken wil invriezen, hoe lang en op welke temperatuur kan ik ze dan later voor gebruik het beste verwarmen?
    En moeten ze eerst ontdooid zijn voordat ze weer in de over kunnen?

    1. Je wil niet dat ze doorbakken als je ze opwarmt, dus ik zou de over op 150 graden zetten ofzo, en dan een minuutje of 5. Gewoon even voelen of ze al warm zijn :)

      En het lijkt me wel het beste om ze te ontdooien, anders krijg je dat de buitenkant al ontdooid is en doorbakt / uitdroogt, terwijl het worstje binnenin nog warm moet worden.

      Smakelijk! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Coole Gadgets & Leuk Spul